OVER JACQUELINE SCHELLINGERHOUT

Na een studie Theoretische Psychologie in Leiden, rondde ik de opleiding Autonome Beeldende Kunst aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam af. Later volgde ik de 1-jarige opleiding Media en Grafisch Ontwerp in Amsterdam.

Op de academie werkte ik vooral met fotografie. Na mijn afstuderen werkte ik als fotograaf, ontwerper, toegepast kunstenaar en als begeleider van creatieve cursussen en workshops bij SKVR in Rotterdam, bij Buitenkunst in Drenthe en bij l’Huys Preau in Frankrijk. Ook heb ik een aantal jaar gewerkt als marketing communicatie medewerker.

In 2008 kwam ik in aanraking met het boek The Artist Way van Julia Cameron. Met het volgen van deze methode leer je creatieve blokkades opheffen, af te stemmen op de creatieve bron en te werken vanuit creativiteit. Voor mij betekende dit dat ik weer ben gaan schilderen en tekenen, iets wat ik als kind en puber ook automatisch veel deed. Daarnaast ben ik gaan tango dansen.

Later ben ik ook geïnspireerd geraakt door het boek Big Magic, Creative Living Beyond Fear, van Elisabeth Gilbert.

In mijn eigen beeldende werk, maak ik gebruik van (emotioneel) lichaamswerk en creëren vanuit intuïtie. Ik werk vooral 2-dimensionaal; ik teken en schilder, veelal vrouwelijke portretten. Het werk laat vaak het moment van innerlijke kracht, intuïtie en weten zien, wat er altijd is, ook in pijnlijke stukken.

Ik heb nog steeds mijn eigen bedrijf in de toegepaste richting als brand- en webdesigner: www.studio-jacq.com